Tanya Ross selger ekte juvelsmykker til en rimelig penge

Hun har gjort vakre smykker med edelstener og juveler tilgjengelig for alle.

Utvalget av smykker har de senere årene vokst stort, og i dag kan man få tak i smykker i all verdens farger og fasonger til like mange forskjellige priser.

Ekte smykker til lavere pris

Men bijouteri og uekte smykker holder seg ikke like bra over tid, de tåler ikke like mye og ser heller ikke like flott ut. Så hvorfor ikke kjøpe ekte vare til en rimeligere penge?

Det var det spørsmålet norsk-amerikanske Tanya Ross spurte seg selv, nå stolt eier av nettbutikken Sophiarose.no og medlem av Norges Gullsmedforbundet, da hun i 1999 importerte og solgte smykker til butikker i Oslo.

Her kan du se nærmere på nettbutikken Sophiarose.no

 

Her kan du se et utvalg av de vakre smykkene Tanya Ross selger på nettbutikken Sophiarose. Saken fortsetter under bildet.

Div-smykker1

 

  1. Ring Pia m/Ametyst-sten
  2. Chloe ring i sort sølv m/rosenkvarts
  3. Øredobber Alicia i Peridot og grønn Kalsedon
  4. Øredobber Selina i månesten

Forhandler pris direkte

– Som innkjøper kunne jeg selv forhandle en god pris med både leverandøren og produsenten direkte. Og jeg ønsket å satse på netthandel som jeg synes er både enkelt og tidsbesparende, slik at der også kunne jeg spare utgifter på leie av lokale, butikkpersonell etc.

– I mangel av smykker med vakre edelstener i Norge på slutten av 90-tallet, bestemte jeg meg for at det var dette jeg ville satse på. Jeg ønsket å utvide smykketilbudet, og gjøre vakre smykker med ekte edelstener og juveler (slipte edelstener) tilgjengelig for alle.

 – Jeg har blitt forsøkt lurt

 – Dermed var ideen til nettbutikken Sophiarose.no født. Men først måtte du gjennom en kunnskapsreise – du måtte lære deg gemmologi?

– Det er mange stener på markedet som er laget av glass i stedet for edelsten, og jeg har selv blitt forsøkt lurt. Det var en forhandler som ville selge meg røykkvarts, men når han forstod ut i fra mine spørsmål at jeg visste hva jeg snakket om, så endret han ordlyden til røykkvarts-farget glass…

– Sånn er det bare – det holder ikke bare å være økonom som var mitt utgangspunkt. Så derfor måtte jeg ta utdannelsen og bli gemmolog – en to års deltidsutdannelse (evt. ett år på fulltid) som jeg tok i Hong Kong og London ved GIA (Gemological Institute of America). Da først lærte jeg meg alt jeg trengte for å jobbe med dette.

 – Også er du opptatt av at edelstenene har blitt hentet ut på etisk vis.

– Ja, jeg har selv vært på mange verksteder og sett hvordan alt foregår, så det kan man være sikker på når man handler på Sophiarose. I tillegg til at stenene er 100% ekte.

Kalsedon populært

 – Du selger jo mange forskjellige typer smykker og stener, men hva er det egentlig folk kjøper mest av? Og hva er det som selger til jul?

– Armbånd selger jeg mye av, og øredobber. Når det kommer til typen stener så er det mye forskjellig, og det varierer jo med årstiden. Akkurat nå er det kanskje grønn kalsedon vi selger mest av – det har blitt veldig populært og kommer nok til å ligge under endel juletrær i år, tror jeg.

Her kan du se nærmere på nettbutikken Sophiarose.no

 

Her er flere av de populære smykkene du finner på SophiaRose.no:

Div-smykker2_new

  1. Armebånd m/din initial
  2. Sølvring m/Citrinsten
  3. Øredobber Alice med Granatkrystall and Citrin
  4. Øredobber Marilyn med topas og diamanter

LES OGSÅ